maanantai 15. maaliskuuta 2021

Rakenna luottamus. 11000 lukijaa! Ensimmäinen askel

Rakenna luottamus. Ensimmäinen askel suositteluprosessissa 

Erään suositteluprosessin myötä minulta kysyttiin seuraavat kysymykset.

Miten muka olet päässyt tuohon mukaan? Miten tuota muka tehdään? Toimiiko se edes?

Kysymykset tulivat niin liukuhihnalla etten saanut suun vuoroa edes kertoa vastauksia. Näiden sanojen saattamana jäin pohtimaan että miksen olisi päässyt mukaan?

Mitä hän ajoi takaa, eikö minusta muka ole tähän? Mietitäänpä miksei? 



Elämäni aikana olen enimmäkseen työsuhteissa toiminut siivoojana. Sekö on näiden ajatusten takana, etteikö minusta olisi suositelijaksi johonkin muuhun? Viihdyn työssä jossa pääsee liikkumaan ja saa olla rauhassa omassa tahdissa. Siinä kuluu aika. 

Vastapainoksi työlle olen lähtenyt hakemaan itselleni sitä omaa juttua, harrastusta, jossa minulla kuluu aika. Suosittelu on minun voimavarani. Haluan kasvattaa itseä ihmisenä ja hakea onnistumisia. Saahan siitä myös lisätuloja.

Onko väärin, jos harrastuksella tienaa? Minä uskon, että olen rakentamassa itselleni päätulon lähdettä, jotta voin jatkossa siivota vähän vähemmän. 

Kysymykset jäivät kaivelemaan mieltäni todella pitkäksi aikaa. 11000 lukijaa ja mietin luovuttamista. Top 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita

Olin ajautua ajatukseen, että ei minusta olekaan tähän. Ehdin käydä jo keskustelua tiimin kanssa luovuttamisesta. Voit epäonnistua vain luovuttamalla! 

Keskustelun myötä minulle avautui, että nämä olivat skeptisen ihmisen esittämät kysymykset. Epäileväinen sitähän se oli. 

Miksi hän epäili niin vahvasti, miten muka olet päässyt tuohon mukaan? Eikö minusta muka ole muuhun kuin mitä olen? 

Muka sanan olisi kyllä voinut jättää sanomatta. Jokaisella on mahdollisuus osallistua erilaisiin myynti, suositteluprojekteihin mukaan ja päästä kokeilemaan sitä omaa osaamista ja saavutuksia. Välitavoitteet motivoivat ja vie eteenpäin onnistumisilla. 

Mitä useammin poistutaan epämukavuusalueelta, sen vahvempia olemme seuraavalla kerralla. 

Muistan kuinka ensimmäiset videot pelotti. Itse kuvata omaa puhetta. Saati julkaista niitä! Puoli vuotta on ensimmäisestä kuvauksesta aikaa, vieläkin pelottaa mutta ei niin paljon enää ettenkö jo julkaise videoita. Mun mielestä henkinen kasvu on tehnyt tehtävänsä. 

Jokaisen postauksen julkaisu herättää pelkoa, entä jos kukaan ei lue. Silti julkaisen ja pelkään. Mitä pelkään? Se on sitä onnistumisen pelkoa. 

Miten skeptinen asiakas saadaan ajattelemaan toisin? Ei mitenkään lyhyessä ajassa ainakaan. Skeptinen etsii tietoa kuumeisesti tuloksista. Pitää löytyä vahvaa näyttöä, jonka perusteella hän voi alkaa löysätä omaa ajatustaan. 

Mutta ennen heltymistä saat kuulla kaikenmaailman vastaväitteet ja epäilyt ja omat mielipiteet. 

Tästä syystä suosittelunkin on oltava pitkäjänteistä. Älä ainakaan luovuta vaikka sinua ja taitojasi epäillään! Skeptinen ajattelee että minähän tiesin, ettei se voi toimia! 

Ensimmäinen askel suositteluprosessissa on luottamuksen rakentaminen

Tuntemattomien ihmisten luottamus ansaitaan pikkuhiljaa. On helpompaa suositella tutulle yleisölle avoimen keskustelu kautta ja kasvotusten. 

Tuntemattomalle yleisölle ja some maailmassa on haasteita. Esimerkiksi blogi, pystyt seuraamaan että sinun postauksia luetaan, mutta et tiedä ketä lukijasi ovat. Et myöskään pysty käyttämään ääntä ja ilmeitä apuna. 

Pidempään mukana kulkeneet lukijat ovat jo saaneet luottamuksestasi kiinni, he seuraavat sinua somessa, kommentoivat ja jakavat julkaisujasi. He ovat jo saavuttaneet askeleen ja haluavat auttaa sinua. 

Luottamusta kasvatetaan säännöllisellä postausten julkaisutahdilla. Postauksissa kerrotaan avoimesti ja rehellisesti omasta kokemuksesta. 

Kotikutsuilla kerroin kokemukseni. Tarina oli lyhyt ja uskottava, koska suosittelu päätyi ostopäätökseen. Se oli helppo, koska ilmeet eleet ja äänensävy tukivat suosittelua. 

Kyllä osaat ja sinustakin on tähän. Kokemuksesi kautta lukijasi voi samaistua aiheeseen ja tarvitsee sinun apuasi ❤️

Kiitos kun jaat tätä postausta, se kantaa minuakin askeleen lähemmäs kohti unelmiani ❤️

Taloudellisesti tasapainoisin vuosi ikinä

Tee blogistasi suosittu ja tienaa sen avulla lisätuloja










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti