sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Jäljellä 4 huonoa lainaa. Sekä huono omatunto siitä, etten lyhentänytkään kaksi pienempää velkaa pois kuten suunnittelin.

Jäljellä 4 huonoa lainaa. Sekä huono omatunto siitä, etten lyhentänytkään kaksi pienempää velkaa pois kuten suunnittelin. Maksoin ainoastaan yhden. Alkuperäinen Suunnitelma on täällä

Ja se 300e minkä varasin toiseksi pienemmän velan maksuun = tuli vähän shoppailtua.

Ajattelin, että kahden pitkän vaikean vuoden jälkeen olen ansainnut palkita itseni. Sijoitin koko 300 euroa itselleni uusiin kesä/helle vaatteisiin. Ja minua harmittaa. Vaatteet ovat aivan ihania ja tykkään niistä. Oliko teko oikea, jos näin kovasti harmittaa? 

No ehkä se omatunto antaa myöten, kun ajattelen, että no nyt taas skarpataan seuraava kuukausi enkä nyt tarvitse mitään paitsi kesäkukat, ruukut ja ja ja. Ehkä löydän ne alennus päiviltä edullisesti.

Tein ostokset rahalla. En osamaksulla tai luotolla ja tottakai sitä menetettyä rahaa koitin saada takaisin pelaamalla. Miten kävi? No hävisin muutamassa viikossa vielä satasen. Sekös se sitten laittoi vielä enemmän harmittamaan. Se satanen meni tuhkana tuuleen.
Onneksi havahduin ajoissa ja nappasin peliestot päälle kolmeksi kuukaudeksi.

Kuukausi vaihtui ja nyt on tilaa hengittää. Jatkuva rahattomuus loi kokoajan stressiä ja huolta huomisesta. Stressi vanhentaa ja minussa se näkyy kasvoissa kauas. Viikon olen muistanut kiittää itseä peilistä ja näkyy nuorempi ja rennompi ihminen sinne katsoessa. 
Jopa sressiviiva on alkanut täyttyä nenävarren yläpuolella. Lisäksi voin hehkuttaa, että viikon aikana olen ollut sairaudesta täysin oireeton enkä yhtään uupunut! 


Budjetti sallii nyt kesäkuussa ruoka ostoksiin 80e/viikko/4henkilöä.

Ensimmäisen viikon aikana summan täytin kolmella kauppareissulla. Seuraavaan tilipäivää on aikaa viikko, joten siirsin tänään 160e jo säästöön odottelemaan. Voin ottaa sitten ruokarahat seuraavasta palkasta. Nyt säästösumma on huimat 1510e.



Tämä on summa joka antaa minulle tilaa hengittää, ettei tarvitse murehtia rahasta koko aikaa. Olen vapautunut jatkuvasta ahdistuksesta ja saanut lisättyä toimintaa päiviin!

Nyt myös tiedän, että kuukausi budjettiin riittää 60e polttoainetta tankkiin. Täytän tankin kerralla. Pikku summia tankatessa saa kokoajan olla tankkaamassa lisää ja 60e ei sillä konstin ole riittänyt kuukaudeksi.

Pystyn jo puuhastelemaan muutaman päivän ajattelematta rahaa. Se jos mikä on vapauttavaa. Jopa työpäivästä on tullut kevyempi ilman henkistä taakkaa talous tilanteesta.  Ulkoilua on tullut lisättyä ja pyöräilyä, sillä saa vatsan seudun jännityksen ja stressin rentoutumaan.


Ensiviikolla alkaa taas asuntolainan lyhennys. Ilman lyhennysvapaata keväästä ei olisi selvitty. Pankista huolehdittiin että koronan tuomat seikat talouteen oikeuttavat lisää vapaan hakemiseen, mutta tilanteessani ei ole sellaista seikkaa, sillä töitä saisi tehdä kokopäiväisesti, jos terveys sallisi. Kaikki aikanaan, nyt ei saa kiirehtiä.


Monta rautaa tulessa yhtä aikaa on aika huono yhdistelmä minulle. Vähensin keskeneräisiä  projekteja. Pyöräillessä ajatukset tuulettuvat ja saan uusia ideoita blogiini. Ja juuri nyt on menossa yksi mainoskampanja, voit lukea lisää täältä

Kesäkuun tavoitteet;

Pysy ruokabudjetissa
Pidä polttoainekulut sovitusti
Säästä niin paljon kuin pystyt (heinäkuussa mennään lomalle 😊) 
Maksa pienin luottovelka kokonaan pois, heinäkuussa vain 3huonoa velkaa jäljellä. 

Blogista paras markkinointikanava

Jos tykkäsit postauksesta jaathan eteenpäin.
Kiitos, kun jaat tätä postausta, se kantaa minua askeleen lähemmäs kohti unelmia ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti